Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką część asasyna byście polecili?

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brotherhood i Revelations. Ogólnie taka dwójka ale trochę ulepszona. Potem jedynie 3, żeby dokończyć wątek Desmonda. 4 ciągnie pałę. 

he?

Opublikowano

Zagraj w każdą część, tj. teraz Brotherhood potem Revelations. Gra jest tego warta. Potem 3 i 4 ;).

Opublikowano

grałeś w ogóle? zajebista część i polecam, naprawdę można się nieźle pobawić z kilkadziesiąt godzin.

Grałem. Przez całą fabułę (50% UKOŃCZENIA GRY) nie ulepszyłem żadnego punktu życia. Bitwy na morzu były nużące już po 2-3 godzinach pływania. Abordaże ciągle takie same, nawet animacja była ta sama, ciągle jeden cel. Misje polegały na tym: płyń przez całą mapę do punktu X, znajdź tego człowieka, zabij go, ucieknij z miejsca poszukiwań. Jedyny motyw fajny w czwórce to to całe plemię. Poza tym, nie chcę spoilerować, ale zakończenie tej gry to największy fail w całych assasynach. Do tego nie wyjaśnienie motywu Rebbecki i Shawna, co się z nimi stało etc. :) 

he?

Opublikowano

Oczywiście że tak!

Jeśli jesteś ciekawy dalszych losów Desmonda i Ezia to idź po kolei.

Bez sensu brać inną część i zostawić sobie taką pustą i niedokończoną historię.

Osobiście nie przypadła mi do gustu trójka i ogólnie historia z dupy, ale możesz zagrać, bo w Black Flag będziesz grał dziadkiem assasyna z trójki, ale za wiele połączeń nie ma się co doszukiwać.

58815786.jpg

Opublikowano

Przeszedłem wszystkie części, oprócz Brotherhooda (tzn. leży na mojej półce i już kilka razy próbowałem się do niego przekonać, ale nic z tego). Jednakże według mnie najwięcej innowacji do przestarzałej już serii wprowadził Black Flag. Jeśli nie masz zamiaru kupować każdej części to teraz kup właśnie IV. Nie martw się - jest prawie całkowicie odcięta od poprzednich części czasem (czyli na samym końcu) nawiązując do III. 

76561198057623849.png

Opublikowano

Jak nie grałeś w I to zagraj, natomiast jeśli grałeś to polecam Brotherhood. IV pod względem fabularnym s**e ale fajnie sie jednak pływa tym statkiem.

Opublikowano

Najnowsza część od wszystkich różni się tym, że fajnie się w nią gra. Jaram się ogólnie tym, że całokrztałt został przeniesiony na statki, wyspy, a nie tylko monotonne i jakże wkurzające walki z templariuszami. Trójka też niczego sobie, wraz z dodatkami tworzy bardzo ciekawą otoczkę, cała chmurka tych gier powoduje, że chcę sie do nich wracać, polecam każdą część, bez opuszczania żadnej.

random.jpg

Opublikowano

Dobra, mam jeszcze pytanie, czy brotherhood to znośna część? Bo zdania są podzielone..

Ponawiam pytanie... Przeszedłem 2 i nwm czy w bh pograć, czy odrazu przeniesc sie na 3/4

Opublikowano

Przejdź Brotherhooda to jest kontynuacja historii Ezia z 2 i Desomonda.Po przejściu bh Revalations, 3, 4 i tak dalej.Wszystkie części są ze sobą powiązane fabularnie

Opublikowano

Jeśli chodzi o gry to najbardziej podobał mi się Brotherhood , ale polecam wszystkim też książki z tej serii , szczególnie te o historii Ezia bo są znakomicie rozwinięte i nadają sens calej historii 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...